Si për të rritur sistemin imunitar të trupit

Rate this post

A keni marrë tashmë vaksinën e gripit? Kjo është e shkëlqyer, por të kujdeset për vaksinimin vitin e ardhshëm. Sidoqoftë, mos lini pas dore që çdo lloj infeksioni tjetër i ndryshëm, siç janë viruset parainfluenza, rinoviruset, koronaviruset, etj, çon në disa sëmundje të sistemit të frymëmarrjes. Gjithashtu, mos i injoroni mikroorganizmat siç është streptokoku. Përkundër gamës së gjerë të mikrobeve të ndryshme infektive që mund të ndodhen në globin bashkëkohor, ju jeni kryesisht kryesisht të shëndetshëm.Si për të rritur sistemin imunitar të trupit

Kjo është kështu falë sistemit imunitar të trupit tuaj dhe gjithashtu aftësisë së tij për t’ju mbrojtur nga mikroorganizmat ndërhyrës që krijojnë sëmundje të trupit tuaj. Pra, ju duhet të luani rolin tuaj për të rritur aftësinë e sistemit tuaj imunitar për t’ju mbrojtur nga sëmundjet. Ky artikull i shkurtër do t’ju ndihmojë të zbuloni karakteristika krejt të reja se si të përforconi sistemin imunitar Se si të forconi sistemin imunitar të trupit? Hani në mënyrë të përshtatshme për të garantuar një sistem të fortë imunitar, duke marrë sasi të mëdha sheqeri nëpërmjet pijeve dhe gjithashtu ushqimi ul kapacitetin e sistemit imunitar të trupit për të përballuar sëmundjet e sjella nga bakteret.

 

Gjumë i mjaftueshëm për të përforcuar sistemin imunitar

Gjumë i mjaftueshëm për të përforcuar sistemin imunitarDihet se humbja e flokëve mund të nxisë si dhe të përmirësojë sistemin imunitar të trupit të njeriut, ndërsa rezistenca shkakton një rezultat krejtësisht të kundërt, d.m. th. një rënie të rezistencës. Sipas neuropsikiatrists klinike, efektet më të mëdha të pafavorshme në sistemin imunitar të trupit mund të vërehet pas një numri ditësh të pushimit të plotë ose ditë të shumta të privimit delimik. Këshilluar për grownups gjatë 7-8 orë të pushimit të natës. Për të marrë pushim të mjaftueshëm, parandaloni pijet që përmbajnë nivele të larta të kafeinës dhe stimuluesve të tjerë, siç janë dekongjestantët.

  1. Alkooli dhe gjithashtu cigarja, aq sa është e mundshme. Po aq sa alkooli ju ndihmon të shkoni për të fjetur, ai prish fazën tuaj të gjumit REM, si dhe faza të ndryshme të tjera më të thella gjatë gjithë gjumit.
  2. Këto faza janë faza gjallëruese të pushimit si dhe janë shumë thelbësore për një sistem imunitar të ngurtë. Stërvitja rutinë është shumë thelbësore.
  3. Për forcimin e sistemit imunitar të trupit një nga mjetet më efektive dhe gjithashtu më efektive për të udhëhequr një mënyrë jetese të shëndetshme dhe të ekuilibruar dhe një udhëzim i preferuar për forcimin e sistemit imunitar është stërvitje normale.

 

Bëni një jetë të shëndetshme kur bëhet fjalë për përforcimin e sistemit imunitar të trupit

Bëni një jetë të shëndetshme kur bëhet fjalë për përforcimin e sistemit imunitar të trupitPika e parë që duhet të bëni kur përfshin forcimin e sistemit imunitar është të filloni të jetoni të shëndetshëm dhe të ekuilibruar. Një mënyrë efektive për të rritur sistemin imunitar të trupit është të bëni një jetë të shëndetshme dhe të ekuilibruar dhe gjithashtu të ndiqni udhëzimet që me siguri do t’ju mbajnë në gjendje të shkëlqyeshme. Kur ato mbrohen në mënyrë të përshtatshme nga rreziqet mjedisore, të gjitha pjesët e trupit tuaj funksionojnë në optimale. Më poshtë janë disa sugjerime për një mënyrë të shëndetshme jetese: Mos pi duhan. Ruani një peshë të shëndetshme trupore. Mbani presionin e lartë të gjakut të kontrolluar. Nëse keni nevojë të pini alkool, bëjeni atë në sasi të vogla. Shfaqni shëndetin dhe mirëqenien tuaj në mënyrë të vazhdueshme, në masën e rekomanduar për moshën tuaj dhe gjithashtu ekipin e rrezikut.

Larja e rregullt e duarve eliminon mikrobet. Mbuloni gojën dhe gjithashtu hundën kur kolliteni në mënyrë që të mos përhapet infeksioni. Kontrolloni stresin që dëmton sistemin imunitar të trupit Dhe së bashku me ndjekjen, problemet familjare.

Leave a Comment