Si të shtrëngoni lëkurën e fytyrës si dhe qafën

Rate this post

Si të shtrëngoni lëkurën e fytyrës si dhe qafënPlakja tregon të mësosh më shumë rreth vetes tënde shumë më mirë, shumë më mirë të kuptosh dhe gjithashtu të mësosh mësimet e përulësisë, hirit si dhe mençurisë që vetëm vitet e jetës mund të të udhëzojnë. Plakja po ashtu sugjeron ndryshime në trupin tuaj, veçanërisht pamjen e fytyrës tuaj dhe gjithashtu lëkurën. Ju mund të keni nevojë për pak kohë dhe ndryshim për të gjetur një perspektivë të shëndetshme dhe të ekuilibruar Për Bores, vendet e moshës dhe gjithashtu liruar lëkurën. Askush nuk mund ta lërë orën plotësisht, megjithatë ka teknika të ndryshme parandalimi si dhe zgjidhje shkencore për të shtrënguar lëkurën tuaj.

Ky mesazh me siguri do të diskutojë pse lëkura relaksohet, përveç në lidhje me disa metoda për t’u marrë me lëkurën e pasme. Kolagjeni është një nga proteinat më të bollshme të shëndetshme në trupin tuaj. Ajo mban lëkurën tuaj në strukturën e saj dhe gjithashtu llojet qelizat e përbashkëta në mes të indeve muskulare dhe gjithashtu kockat.

Ushtrimi Yoga sugjerohet për lëkurën që duket më rinore dhe trupin që ndihet më i shëndetshëm. Vetë ushtrimi i yogës mund të rrisë nivelin e oksigjenit në lëkurën tuaj. Megjithatë kur bëhet fjalë për ushtrimet e fytyrës që synojnë shtrëngimin e lëkurës, të quajtur edhe joga e fytyrës, shumica e dermatologëve mendojnë.

 

Pse lëkura shkelm prapa

Pse lëkura shkelm prapaTrupi juaj normalisht prodhon kolagjen, megjithatë ndërsa plakeni, prodhimi i kësaj proteine të rëndësishme të shëndetshme zvogëlohet. Si pasojë, lëkura juaj vjen të jetë shumë më pak elastike, dhe rrudhat fillojnë të bëhen të njohura. Ndërsa niveli natyral i kolagjenit ulet, sasia krejt natyrale e yndyrës në shtresat më të thella të lëkurës gjithashtu ulet. Kjo lë një hapësirë boshe nën shtresat e lëkurës, e cila mund të rezultojë në relaksim ose kohën e lirë të lëkurës ku ishte sa më shpejt të ngurta. Mënyra të ndryshme të tjera të faktorëve të jetesës mund të sjellin zhvillimin e hershëm të rrudhave.

  1. Nëse jeni të ndjeshëm Ndaj Borit, është kryesisht rezultat i gjenetikës. Aspekte të ndryshme të tjera që mund të shtoni.
  2. Në Bores hershme përbëhet nga: pirja e duhanit cigare shpesh është e ekspozuar ndaj ultravjollcë a (UVA)/ ultravjollcë b (UVB) rrezet djegia e rëndë yndyrë ose të fitojë dietë të pasur me ushqime të përpunuara.
  3. Mjetet Juridike në shtëpi, kur filloni të rishikoni ilaçin natyral për lëkurën e relaksuar, mund të vëzhgoni se shumica e ilaçeve përqendrohen në parandalimin, jo në luftimin e rrudhave.

 

Kremra dhe gjithashtu kremra për të përmirësuar lëkurën e fytyrës

Ekzistojnë 2 lloje kryesore të produkteve kundër plakjes: antioksidantë, si dhe rregullatorë të qelizave. Anti-oksidantët Anti-oksidantët janë të pasur me vitamina C, b Dhe E. ata punojnë duke forcuar lëkurën tuaj, duke vepruar kundrejt tensionit oksidativ dhe gjithashtu zakonisht ofrojnë për të shmangur rrudhat, për të mos shtrënguar lëkurën e palarë. Disa prova rekomandojnë që përbërësit antioksidues të minimizojnë inflamacionin dhe ënjtjen, duke e bërë lëkurën më të shëndetshme. Rregullatorët e qelizave janë locione, si dhe locione që kanë peptide, retinole ose përbërës aktivë të faktorit të rritjes.Kremra dhe gjithashtu kremra për të përmirësuar lëkurën e fytyrës

Funksioni i këtyre përbërësve është të rritin prodhimin e kolagjenit në lëkurën tuaj, kjo është arsyeja pse disa raste ata mund të ndryshojnë shenjat e plakjes. Retinoli (vitamina a) zakonisht përdoret si përbërës në një locion kundër plakjes. Por tretinoin, një lloj shtesë i vitaminës a, mund të jetë një nga përbërësit aktiv më efektiv për të forcuar lëkurën në qafë dhe fytyrë. Që nga viti 1984, shumë studime shtazore si dhe njerëzore kanë treguar në të vërtetë se tretinoin.  

Leave a Comment