Trupi i hollë, gjithashtu mund t’ju kursejë shumë yndyrë

Rate this post

Trupi i hollë, gjithashtu mund t'ju kursejë shumë yndyrëNëse ju jeni në mesin e atyre që kanë trupa të hollë, nuk kanë një kohë të mirë para. Për shkak të faktit se slim nuk është një garanci e mirëqenies së trupit të individit. A keni qenë ndonjëherë më parë të vetëdijshëm PËR MONW d. m. th. pesha normale e prestilos metabolike ose normalisht quhet yndyrë e hollë? Yndyra e hollë është një individ që ka një peshë tipike të trupit, megjithatë ka përqindjen e yndyrës së trupit, e cila është pothuajse e njëjtë me një individ të shëndoshë, veçanërisht në bark. Mundësia është edhe më e keqe nëse keni yndyra të pakta si dhe keni diabet. Sepse, ju keni dyfishin e rrezikut të fatalitetit në krahasim me dijabetičarima që janë mbipeshë.

  1. Në hulumtimin nga viti 2011. vjet, studiuesit në të vërtetë kanë zbuluar se individët e hollë mbajnë më shumë yndyrë rreth zemrës dhe gjithashtu mëlçisë sesa në kofshë.
  2. Përveç kësaj, shumica e individëve të hollë e njeh veten si çdo individ të shëndetshëm dhe të balancuar të mjaftueshme për të rregulluar zakonisht konsumin e tyre të ushqimit, si dhe si të konsumojnë ushqim komoditet apo ushqim tjetër prerađenu e cila përmban shumë yndyrna të këqija.
  3. Shumë individë që nuk janë të ndërgjegjshëm, edhe pse kjo është ajo e hollë i bën individët në rrezik ndaj diabetit të tipit 2, si dhe sëmundjeve kardiovaskulare.

 

Duke pasur një trup të shëndoshë mos sugjeroni vazhdimisht të jeni të varfër

Studime të ndryshme të tjera kërkimore kanë konstatuar se pesha e tepërt e trupit nuk zbulohet vazhdimisht për rrezikun e ngjarjes së sëmundjes. Sepse në një studim kërkimor në Evropë individët obezë përjetojnë një ulje të shkallës së vdekjes nga problemi i zemrës ose diabeti mellitus nëse kanë një metabolizëm të shëndetshëm. Ky proces i shëndetshëm metabolik nuk përfshin rezistencë ndaj insulinës dhe asnjë kolesterol të lartë, triglicerid ose presion të gjakut.Duke pasur një trup të shëndoshë mos sugjeroni vazhdimisht të jeni të varfër

Ajo duhet të theksohet është se e rëndësishme në individët mbipeshë të cilët kanë një metabolizëm të shkëlqyer dhe të shëndetshme të trupit, sepse vazhdimisht të miratojë një mënyrë të shëndetshme dhe të balancuar të jetesës. Si për të garantuar që trupi im i hollë të shëndetshme dhe të ekuilibruar? Kontrolloni presionin e lartë të gjakut, nivelet e kolesterolit dhe gjithashtu shkalla e sheqerit në gjak është i vetmi mjet për të zbuluar është metabolizmi i shëndetshëm ose ndryshe. Megjithatë ka metoda të ndryshme të tjera të cilat mund t’i bëni në mënyrë që të keni një peshë optimale të shëndetshme dhe të ekuilibruar.

 

Shmangni ushqimin e hedhurinave

Shmangni ushqimin e hedhurinaveKonsum më i ulët i sheqerit dhe ushqimeve të këndshme që përmbajnë ëmbëlsues artificialë. Gjithashtu parandaloni konsumimin e ushqimit nga artikujt e rafinuar, është shumë më mirë të konsumoni ushqime që përmbajnë proteina të ligët, yndyrna të mira, perime, pa miell dhe karbohidrate. Duke lëvizur në mënyrë aktive Përpiquni të lëvizni në mënyrë proaktive si sport – not, vrapim, ngritje peshash, gjimnastikë, shëtitje dhe pastrim të shtëpisë tuaj. Ju mund të bëni pika të ndryshme të tjera që vlerësoni, e cila është një nga pikat më të rëndësishme që lëviz. Nëse bëni një minimum prej gjysmë ore në ditë, ju kontrolloni rrahjet e zemrës.

Relax Stresi mund të shkaktojë hipertension. Sipas saj, ju mund të bëni stërvitje yoga si një mjet për reflektim dhe lëshohem ose të bëjë pika të tjera si lexim, duke dëgjuar këngë dhe gjëra të ndryshme të tjera që mund të ulin tensionin pushim Të Mjaftueshëm Gjumi i mjaftueshëm është me të vërtetë jetësor.

Leave a Comment